Wat is migraine en spanningshoofdpijn?

Hoofdpijn komt bij veel mensen voor. Het is dan ook een van de meest voorkomende medische klachten. Hoofdpijn hangt meestal samen met spierspanningen in het lichaam, met name rond de nek en de schouders. De meest bekende en meest voorkomende vormen van hoofdpijn zijn migraine en spanningshoofdpijn.

Spanningshoofdpijn begint in de ochtend en verergert naarmate de dag vordert. Het is een drukkende en knellende pijn. Deze zit meestal aan beide kanten van het hoofd, of als een band om het hoofd heen. Spanningshoofdpijn wordt veroorzaakt door spierspanningen in de hals, de schouders en/of het hoofd. Spanningshoofdpijn kan een half uur tot een paar dagen duren.

Bij migraine ontstaat er een hevige bonzende pijn aan een kant of beide kanten van het hoofd. De pijn komt in aanvallen en wordt erger bij veel inspanning, fel licht of te hard geluid worden slecht verdragen bij een aanval. Een migraine aanval kan 4 uur tot 72 uur duren.

Oorzaken van migraine en spanningshoofdpijn

  • Spierspanningen of spierknopen in de hals, schouders en het hoofd.
  • Psychologische en emotionele problemen thuis, op school of op het werk.
  • Stress
  • Een belastende houding of te weinig afwisseling van de houding.
  • Slaap gebrek of te weinig drinken spelen ook een rol bij hoofdpijn.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij vinden het belangrijk om samen met u de tijd te nemen om goed vast te stellen hoe uw klachtenpatroon eruit ziet, zodat wij de behandeling op jouw persoonlijke situatie kunnen toespitsen. Daarom bieden wij een rug herstel programma aan. In dit programma wordt er eerst een uitgebreide psychologische en fysieke intake met u gehouden.

Naast de intake die met u wordt gehouden, worden er ook vragenlijsten ingevuld, fysieke metingen gedaan en er vinden inspanningstesten plaats. Deze zijn nodig om te onderzoeken wat de oorzaak van de klachten is en welke factoren van invloed zijn op de klachten. Aan de hand van het onderzoek wordt er een persoonlijk behandeltraject opgesteld. Deze bestaat uit (manueel)therapeutische behandelingen en training en coaching .

Als afsluiting van het traject wordt er een uitgebreide verslaglegging gedaan naar de verwijzer (huisarts, medisch specialist en/of bedrijfsarts).

Klantervaringen

NextPrev

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, indien u voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt onze behandeling en begeleiding
vergoed.

Onze Specialisten